Csináld magad! S02E01

IKEA, újraPC, automatizált otthon.

ikea THIS IS SPARTA, mert ha mindenkinek ugyanaz kell, akkor olcsóbb, mondja A Nagy Kék-Sárga Bolt Az Örsön, Ami Ellen Sokan Tiltakoztak, Amikor Még Nagyobb Lett, Mint Volt. Ezzel persze nincs gond, a pénz fontos dolog, jó érzés nem elkölteni mindet, de ma nem trendi csak egy tojásnak lenni a közös tálcán - és akik ezt erősen így gondolják, azok vesznek egy fűrészt1 is az Ikeában ( nem, szerintem se vedd itt), egy kicsit ötletelnek, így történnek a következőkhöz hasonló műalkotások: iMac munkaállomás Lack falipolcból2, falra szerelt, ambient lighttal megtámogatott PC állomás Besta falikonzolból3 (LCD PC-k, Macek előnyben) PAX tolóajtó térelválasztónak4 (szekrény nélkül, Shōji - tudod, a japán rizspapír ajtók és falak - hangulat), "csillár" Expeditből5. Plusz egy ötlet, ami nem Ikea-related, de jó: fiókos szekrény cipőtárolásra6 (!), hisz igazából logikus. Persze van, ami már túlmutat a bútor fogalmán[^], kell hozzá Arduino is, de a végeredmény elég hatásos, az összetevők szintén a svéd alapokból, és a nembútorok között a legelvetemültebb azért akkor is a Komplement műanyag dobozából készült softbox7 fotósok sikítsatok, ennél olcsóbb és egyszerűbb tényleg nincs. További nyalánkságok az ikeahackers.net8 oldalon.

notebook SZÁMÍTÓGÉP Volt már szó moddingról, de az általában annak van, aki mutogatni akarja, aki meg nem, az beépíti a szekrénybe a gépet,9 mondjuk ha ezt moddingnak nevezem, páran nekem esnek, szóval ez furnituring, és még az előző bekezdésbe is belefér. Ha már mutogatás, kedvenc téma, mint LED, kombinálva notebookkal, az ambient lighting for notebook,10 ami sötétben látványos, fényben meg nemszép, de humoros. Ha meg mutogatni akarunk, és láttuk a Minority Reportot, akkor éljen soká a kinect, mert marha látványosan lehet csinálni11 a bármit. Apropó, a megunt MacBookot meg moddolt tabletté,12 mert az trendibb. Ha a megunt cucc nem MacBook, akkor csak asztali arcade gép13et csinálhatsz belőle, nincs mese.

home HOME Otthon, édes otthon, de mindez abban a korban, amikor a szomszédnak jobb a laptopja, szóval nem lenne rossz bármikor megnézni az otthon felszerelt kamerákat, meg minden. Segítségképp: USB otthonvezérlők, smartphone-ról irányítva14, éjjellátó kamera pár masszív infraLED-del,15 vagy kőkemény barkács kinézetű lehallgató,16 olyan csúnya, hogy senki sem veszi majd komolyan, megvan az álca is.

+1 special edition Korábban említett ammodoboz-hangszóró, valaki készített hozzá útmutatót is,17 szóval nyitva az út, getto blaster for army.


 1. http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50079369

 2. http://www.ikeahackers.net/2011/01/when-imac-goes-to-work.html

 3. http://www.ikeahackers.net/2010/05/wall-mount-computer-workstation-pc-desk.html

 4. http://www.ikeahackers.net/2010/10/turn-your-studio-apartment-into-1.html

 5. http://www.ikeahackers.net/2010/12/lamp-made-of-expedit.html

 6. http://www.ikeahackers.net/2011/01/shoe-cupboard.html

 7. http://www.ikeahackers.net/2011/01/camera-flash-soft-box.html

 8. http://www.ikeahackers.net/

 9. http://hacknmod.com/hack/build-a-concealed-home-theater-pc/

 10. http://brunql.github.com/ambilight/

 11. http://hacknmod.com/hack/minority-report-style-web-browsing-with-the-kinect/

 12. http://www.enigma-penguin.net/?p=131

 13. http://hacknmod.com/hack/convert-an-old-laptop-into-a-mini-mame-arcade/

 14. http://www.instructables.com/id/USB-controlled-home-automation-hack/

 15. http://hacknmod.com/hack/diy-night-vision-monacle-with-ir-leds/

 16. http://hacknmod.com/hack/diy-fm-spy-microphone-for-remote-surveillance/

 17. http://hacknmod.com/hack/diy-portable-ammo-box-speakers/