Csináld magad! pt. 10

Szeméttel, olajjal, meg ez mindennel. Szegeccsel minden cipő szebb, a régi géped meg elfér az új batármonitor hátolján.

on-to-lighting- SZERVES. A Vissza a jövőbe jó film, az utolsó mondatok egyike üt a legnagyobbat, "képzeld, gőzzel megy!", de ugyanilyen imádnivaló, amikor szerves szemetet pakol az autóba, majd megy vele. Hogy hogy jön ez ide? Úgy, hogy állítólag el tudod magadnak készíteni ezt a kütyüt, és lőn, amikor kipróbálod a 100 napos tojást, és rájössz, hogy európai vagy, akkor legalább lesz mire használni. A cikkeket három részletben találod meg, itt1, itt2 és itt3. Egyébként pedig a legújabb, világmegváltó ötlet: mivel a műanyag zacsi olajból van, alakítsuk vissza4! Ilyet szeretnék otthonra, mert akkor nem kell elvinnem a műanyagot a szelektívbe . Meg lesz olajam. Igaz, ami menne vele még nincs, de veszek aggregátort és lesz áramom, és akkor tudok még többet lógni a neten. Tegyétek ti is!

the-shoe GRRRRRLS. Belenyúltam a régi cikkek közé, mert bevillant, hogy eddig döntően fiús csináld magad!-okat írtam, ami valószínűleg a nemenből és érdeklődési körömből fakad, szóval lányok: szegecs, kalapács, szegecsverő vas (nem, ez nem szexuális segédeszköz), és lőn, aktuáldivatnak is megfeleltethető, átvarázsolt cipő5. Láncot Obiban méterre, vasfűrészből elég a betét, a végit szigszalaggal betekerni, mondta nagyapám, szegecset találtok cipőkellékesnél, pl. Vörösmarty utca (Nyugati irányába lesz jobb oldalt a Kisföldalatti felől), vagy Harminckettesek tere a Kálvária tér felé a Baross utcán a bal oldalon, de ez jó drága, mindkettő munkaidőben van nyitva, miért is ne. Extrémebb szegecs rocker boltokban, de azokat már nem tudom hol vannak, aki tudja, írja le. Az alapeszközök először drágák, de sokáig jók, szóval bőrdíszművességgel előre! Jut eszembe, a láncot ehhez ajánlottam6, láttam is hasonlót drágáért boltban. Ez utóbbi hölgy blogját7 egyébként az erre érdeklődőknek megéri figyelni, kifejezetten eredeti ötletei vannak, mint napocska díszítés biztosítótűkből8, vagy cicamintás állógallér9, kiegészítőnek, bármihez, és így tovább, lelőhely tippeket tudok még adni, ha valaki elakad.

notebook-to-htpc MOD. Hogy ne legyek mindig olyan komoly, félhumor a végére: volt egyszer egy ismerős, aki ráült a notebookjára, ennek eredményeképpen a monitoron meglátszott a feneke nyoma, értsd, négy helyen eltört. Mit lehet ilyenkor tenni? Kapd le a monitort, a gépet meg szereld egy asztali monitor/LCD TV hátuljára, és van neked HTPC-d.10

Felhívás! Ha elkészítesz valamit az ötletek közül, fényképezd le, vedd fel, stb., és küldd el!


  1. http://www.instructables.com/id/Assembling-the-GEK-gasifier-and-preparing-for-fire/

  2. http://www.instructables.com/id/Building-the-GEK-Gasifier-in-seven-parts/

  3. http://www.instructables.com/id/First-firing-of-the-GEK-gasifier/

  4. http://www.youtube.com/watch?v=qGGabrorRS8

  5. http://hautemacabre.com/2009/07/diy-christian-louboutin-knockoffs/

  6. http://fashioninfusion.blogspot.com/2010/04/chain-heels.html

  7. http://fashioninfusion.blogspot.com/

  8. http://fashioninfusion.blogspot.com/2010/01/diy-safety-pins-coat.html

  9. http://fashioninfusion.blogspot.com/2010/05/diy-miu-miu-collar.html

  10. http://thereifixedit.com/2010/08/02/white-trash-repairs-frankomputer/