Siemens S55 vélemény

Szép (formatervezési díjat nyert), jó, rendkívül okos, de túlságosan kicsi. Az üzleti szférát célozták vele, de elfelejtették, hogy az üzletember elsősorban telefonál, aztán a többi - arra pedig sokkal alkalmasabb pl. a Nokia 6310i, ami a színes kijelzőt és a kamerát leszámítva ugyanezeket tudja, csak sokkal kényelmesebb telefonálni vele.
Tartalom
Értékelés

Siemens S55 mobiltelefon

4 pont; maximum: 5

Peter Molnar <>

image of Siemens S55 mobiltelefon
2020-ból, a 6 inches okostéglák korából nézve megdöbbentően apró, szép, és borzasztóan kényelmetlen kezeni.

Ez egy ősi bejegyzés; az oldalam 2004-es mentéséből vakartam elő.

Design

Nagyon szép telefon, de rettentően kicsi. Ebből adódóan kifejezetten nehéz a gombokat nyomkodni, főleg a fel- ill. lerakás gombokat, valamint a *-ot és a #-et. A navigációs gombokkal nincs baj. A csöppségnek 256 színű kijelzője van, ami erősen idézi a 486-os időket :), annak ellenére szerintem szép. Hátránya, hogy kissé halk, mint csengésre, mint beszélgetés közben, a kihangosítója pedig erősen tud torzítani. A kábelcsatlakozó hagyományosan Siemens (lehetne jobb is típusú), de nagyjából megfelelő, mert másfél éves használat alatt sem kopott ki.

Software

Gyors. Igen gyors a navigáció, gyorsan reagál a billentyűkre, hamar betölti a midiket. Viszont a JAVAt néha igen lassan futtatja, a programok elindítása is sok időt vesz igénybe. A képeket viszonylag gyorsan jeleníti meg. Nagy előny, hogy a Siemens honlapon könnyen elérhető a telefon legfrissebb softwareverziója, ami egy soros porti vagy USB kábellel otthon is könnyen frissíthető - csak el ne szálljon közben a számítógép...

Amiket nem tud vagy zavaró

  • halk
  • szálkás betűk, néha nehezen olvasható
  • nagyon kevés a memória, mert a gyárilag feltett dolgok is ezt használják, ami összesen 900 KB (ebből az elején csak 470 szabad)

Amiket tud, új és jó

  • "kapcsolatkész" :): Bluetooth, IRDA, soros és USB lehetőség, bármilyen (!) file-t tud fogadni, megnyitja a txt kiterjesztést, igaz, az ékezeteket ?-el helyettesíti
  • csatlakozhatható kamera, vakuval, elviselhető minőségű, 640*480-as képeket készít.
  • nagyon komoly szinkronizálási lehetőség Outlookkal

Telefon és számítógép

Jól érzik magukat együtt, de analóg modemnek nem tudtam használni. A Westelnél kezdtem, a Siemens Hungarynál folytattam, akik feljebbterjesztették a Siemens Corp.-nak, de sajnos semmi eredménye. Viszont a hozzá adott software használható, bár sokszor nagyon lassú. A GPRS viszont tökéletesen működik. A sotware infrával és Bluetooth-szal is képes kommunikálni, de érdemes a Bluetooth-szal előbb virtuális COM portot nyitni, hogy azon keresztül könnyebben megtalálhassa a telefont. Ami viszont nagyon jó, gyors és egyszerű, az a telefon szinkronizálása az Outlookkal: a címjegyzék ugyanúgy jelenik meg, nagyon sok mezőt képes tárolni, a naptárt is rendesen átküldni a telefonra, a jegyzetek is kicserélődnek, sőt, akár a teljes e-mailezésünk is rákerülhet a telefonra - azaz kerülhetne, mert a telefonon minden valószínűség szerint egy csipetnyi hely sincs már.

Linkek

http://www.my-siemens-de - hivatalis site, mint olyan korrekt -

http://www.siemens-info.de - félhivatalos, szerintem jó lap -

Java programok

Siemens C55

Name jar file jad file size
Galaxy Hero .jar .jad 79,5 KB
Prince of Persia .jar .jad 72,1 KB
Remind Me .jar .jad 21,4 KB

Tesztelve Siemens S55-ön

Name jar file jad file size
Metris (gyengécske Tetris-klón) .jar .jad 27,6 KB
Space Invaders .jar .jad 17,0 KB
Snake for S55 .jar .jad 38,6 KB
SpruceChess .jar .jad 40,2 KB
Micro Mail (eredetileg SL45-höz) - elég profi e-mail program, olvas is, ír is, több fiókkal .jar .jad 50,7 KB
E-mail Reader (csak .jar .jad 6,08
fogad!) KB