Siemens S55 vélemény

Szép (formatervezési díjat nyert), jó, rendkívül okos, de túlságosan kicsi. Az üzleti szférát célozták vele, de elfelejtették, hogy az üzletember elsősorban telefonál, aztán a többi - arra pedig sokkal alkalmasabb pl. a Nokia 6310i, ami a színes kijelzőt és a kamerát leszámítva ugyanezeket tudja, csak sokkal kényelmesebb telefonálni vele.

Ez egy ősi bejegyzés; az oldalam 2004-es mentéséből vakartam elő.

Vélemény Siemens S55 mobiltelefonról

Írta Molnár Péter ,

8 pont a 10-ből

Szép (formatervezési díjat nyert), jó, rendkívül okos, de túlságosan kicsi. Az üzleti szférát célozták vele, de elfelejtették, hogy az üzletember elsősorban telefonál, aztán a többi - arra pedig sokkal alkalmasabb pl. a Nokia 6310i, ami a színes kijelzőt és a kamerát leszámítva ugyanezeket tudja, csak sokkal kényelmesebb telefonálni vele.

Design

Nagyon szép telefon, de rettentően kicsi. Ebből adódóan kifejezetten nehéz a gombokat nyomkodni, főleg a fel- ill. lerakás gombokat, valamint a *-ot és a #-et. A navigációs gombokkal nincs baj. A csöppségnek 256 színű kijelzője van, ami erősen idézi a 486-os időket :), annak ellenére szerintem szép. Hátránya, hogy kissé halk, mint csengésre, mint beszélgetés közben, a kihangosítója pedig erősen tud torzítani. A kábelcsatlakozó hagyományosan Siemens (lehetne jobb is típusú), de nagyjából megfelelő, mert másfél éves használat alatt sem kopott ki.

Software

Gyors. Igen gyors a navigáció, gyorsan reagál a billentyűkre, hamar betölti a midiket. Viszont a JAVAt néha igen lassan futtatja, a programok elindítása is sok időt vesz igénybe. A képeket viszonylag gyorsan jeleníti meg. Nagy előny, hogy a Siemens honlapon könnyen elérhető a telefon legfrissebb softwareverziója, ami egy soros porti vagy USB kábellel otthon is könnyen frissíthető - csak el ne szálljon közben a számítógép...

Amiket nem tud vagy zavaró

  • halk
  • szálkás betűk, néha nehezen olvasható
  • nagyon kevés a memória, mert a gyárilag feltett dolgok is ezt használják, ami összesen 900 KB (ebből az elején csak 470 szabad)

Amiket tud, új és jó

  • "kapcsolatkész" :): Bluetooth, IRDA, soros és USB lehetőség, bármilyen (!) file-t tud fogadni, megnyitja a txt kiterjesztést, igaz, az ékezeteket ?-el helyettesíti
  • csatlakozhatható kamera, vakuval, elviselhető minőségű, 640*480-as képeket készít.
  • nagyon komoly szinkronizálási lehetőség Outlookkal

Telefon és számítógép

Jól érzik magukat együtt, de analóg modemnek nem tudtam használni. A Westelnél kezdtem, a Siemens Hungarynál folytattam, akik feljebbterjesztették a Siemens Corp.-nak, de sajnos semmi eredménye. Viszont a hozzá adott software használható, bár sokszor nagyon lassú. A GPRS viszont tökéletesen működik. A sotware infrával és Bluetooth-szal is képes kommunikálni, de érdemes a Bluetooth-szal előbb virtuális COM portot nyitni, hogy azon keresztül könnyebben megtalálhassa a telefont. Ami viszont nagyon jó, gyors és egyszerű, az a telefon szinkronizálása az Outlookkal: a címjegyzék ugyanúgy jelenik meg, nagyon sok mezőt képes tárolni, a naptárt is rendesen átküldni a telefonra, a jegyzetek is kicserélődnek, sőt, akár a teljes e-mailezésünk is rákerülhet a telefonra - azaz kerülhetne, mert a telefonon minden valószínűség szerint egy csipetnyi hely sincs már.

Linkek

http://www.my-siemens-de - hivatalis site, mint olyan korrekt -

http://www.siemens-info.de - félhivatalos, szerintem jó lap -

Java programok

Siemens C55

me `j arfilej ad` file si ze
Galaxy Hero .jar .jad 79,5 KB
Prince of Persia .jar .jad 72,1 KB
Remind Me .jar .jad 21,4 KB

Tesztelve Siemens S55-ön

Name jar file jad file size
Metris (gyengécske Tetris-klón) .jar .jad 27,6 KB
Space Invaders .jar .jad 17,0 KB
Snake for S55 .jar .jad 38,6 KB
SpruceChess .jar .jad 40,2 KB
Micro Mail (eredetileg SL45-höz) - elég profi e-mail program, olvas is, ír is, több fiókkal .jar .jad 50,7 KB
E-mail Reader (csak fogad!) .jar .jad 6,08 KB