WIFI

DIY antenna, Hunter, WEP

antenna Gyenge a WiFi-d jele? Vegyél hozzá antennát! No igen, de az antenna drága dolog, jobb lenne készíteni. Antennát készíteni viszont nem olyan egyszerű, számításokat és nyersanyagot igényel. Kivéve, ha konzervdobozból készítjük, egész meglepő hatásfokkal.1 Az eddigi legjobb, amiről azonban nem tudok referenciát linkelni, egy parabolaantennából épített, 8 km távolságot átlövő irányított Wireless hálózat volt, de szerintem az nem igazán legális ;)

hunter Lopják a neted? Derítsd ki, ki az! Te lopod más netét? Csak óvatosan! Létezik egy program, ami nem csak a nemzetbiztonságnak elérhető2, és a pontos koordinátáit adja meg annak, aki lopja a jelet. Kíváncsi vagyok, mobilbemérő programot mikor ír már valaki.

Amikor a wireless LAN kezdett elterjedni, akkor szerettem volna feltörni a titkosítást, mert jól hangzott. A gond az volt, hogy linux kellett volna hozzá, én meg azzal akkoriban nem voltam eléggé jóban. Ezért itt egy leírás, hogyan lehet pár perc alatt feltörni a WEP titkosítást - amit még mindig túl sokan használnak - Windows alól.3 Érdekes dolog, hogy sokan azt hiszik, a hackelés minden esetben illegális, pedig nem. Ha ezeket a módszereket úgy használjuk, hogy azzal pl. egy rendszer sebezhetőségét vizsgáljuk úgy, hogy erre megbízást kaptunk, vagy a saját rendszerünk, akkor jó dolog. A jófajta kőagyú főnöknek például így könnyen és látványosan el lehet magyarázni, miért kell ezközt cserélni.


  1. http://www.turnpoint.net/wireless/cantennahowto.html

  2. http://securitystartshere.org/page-training-oswa-moocherhunter.htm

  3. http://tazforum.thetazzone.com/viewtopic.php?f=28&t=6811&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wep