Csináld magad! pt. 2

Steampunk óra, Tesla Gun, Papírtányér-hangszóró

img Amikor a steampunk és annak környezete eszembe jut, nekem a képhez hozzá tartozik egy rendes, láncra fűzött óra, ami annak idején a tisztes uraknak volt. Hát ezt a képet cáfolja egy japán órakészítő mester, aki olyan órákat gyárt, mint a cyber világnak a Tokio Watches - steampunkban.

img Vannak dolgok, amiket mindig is akartunk. Ezek közé tartozik a Doom óta a plasma fegyver, amit most mindenki elkészíthet magának, ha elég őrült. Egy kis forrasztási tudás és némi alapvető elektronikai ismeret kell csak hozzá, a többi ezen a kis oldalon megtalálható. Ha már van plasma pisztolyunk, de még nem érezzük késznek a fegyvertárunkat, akkor készítsünk railgunt! Erre ugye nem a doom, hanem a Quake óta vágyunk.
Szebb néven coilgunnak hívják, a működési lényege pedig a mágneses gyorsítás. A lényeg, hogy néhány agresszív elektromágnessel tényleg működőképes pisztolyt lehet készíteni, az egyetlen gond az energia-utánpótlás lesz.

img Túl gyenge a számítógépes hangszóró? Toldd meg egy papírtányérral!
Nem, nem vicc. A hangszórók membránjának tetemes hányada papírból készült az elmúlt sok év során, csak mostanában jelentek meg új, speciális membránok. Ez viszont azt jelenti, hogy aprócska hangszórónkat kiválthatjuk egy jól megépített papírtányérral - aminek a modularitási és szállíthatósági képességei bőven felülmúlják a társaiét. Rendben, kicsit retro hangja lesz, de aki azt szereti, ezt imádni fogja. (a linkért köszönet Thelleryaniornak)