Csináld magad! pt. 8

Bio-fürdőszobaszőnyeg, lámpák, DIY projector.

moss_carpet NÖVÉNYEK. A növényeket szeretjük - egyesek csak a virágokat, de az bizony nem szép dolog -, mert jó lesz tőlük a levegő, van, aki meg is eszi őket, sőt, olyanis, aki csak őket. Bár velük nem értek egyet - a csak növényevőkkel -, ilyen élőlényekkel jó körülvennünk magunkat, szerencsére az ötleteknek nincs határa, mohát én is próbáltam már otthon tartani, de fura volt a szaga és sokat kellett locsolni, ez utóbbit megoldja, ha fürdőszoba kilépőt csinálunk belőle1. It's alive! A locsolás állandó gond, azoknak, akik túlságosan feledékények, a mágnesesség segíthet, elég feltűnő, ha nem locsol2. Akik viszont nem felejtik el a vizet, azoknak segíség, ha biztosan nem locsolják túl a növényt, hát olyan asztalt kell építeni, ami egyfajta automatikus adagoló3 - fizika, természetesen, éljen a párolgás.

japanese-lamp-from-recycled-materials LÁMPA. Az újrahasznosítás jó dolog, de sokszor csak az jut róla eszünkbe, hogy lehet PET palackból pulcsit csinálni, pedig azt is jelenti, hogy régi cuccokból kis átalakítással újat kreálni, kémia és ipar nélkül. Például otthon fellelhető kacatokból lehet japán hangulatlámpát csinálni4, esetleg megmaradt faanyagból asztalit5, ha pedig van otthon döglött mosógéped, mert miért ne lenne, akkor a dob egész jó csillár lehet6. Annak ellenére, hogy kezdem magam úgy érezni, mint egy rossz porszívó-ügynök, ha 2 wattos LED-del7 csinálod, akkor alig fogyaszt, és tényleg zöldnek érezheted magad.

diy-projector PROJECTOR. A projector jó dolog, a bulikon is elengedhetetlen a visualhoz, de a boltban kapható elég drága, pedig mindenki szeretne egyet, aki meg nem, az előbb-utóbb de. Másokban is felmerült, hogy ezt talán jó lenne olcsóbban megoldani, hát építettek full HD projectort házilag8, az nem teljesen tiszta, hogy mennyiért, de biztos, hogy megéri.

Felhívás! Ha elkészítesz valamit az ötletek közül, fényképezd le, vedd fel, stb., és küldd el!


  1. http://www.yankodesign.com/2009/01/09/immaculate-mini-lawn-in-your-loo/

  2. http://www.yankodesign.com/2010/03/02/enemies-of-garden/

  3. http://www.yankodesign.com/2010/02/16/to-grow-herb-in-da-house/

  4. http://www.instructables.com/id/5-Japanese-lamp-from-recycled-materials/

  5. http://www.yankodesign.com/2010/04/19/simple-light-all-wood/

  6. http://www.yankodesign.com/2010/06/14/this-is-no-dirt-lamp/

  7. http://www.ledaruhaz.hu/a30197/luxeon_k2_star_led_feher_lxk2-pw14-u00-st

  8. http://www.lumenlab.com/forums/index.php?showtopic=5230