Csináld magad! pt. 7

Fényesernyő, fényes-ernyő, fény-esernyő, eh, mindegy. Meg pendrive és sisak.

light_drops ESERNYŐ. Már volt szó gombelemre tekert LED-ről1, szerencsére több LED-et nagyobb elemre is rá lehet tekerni (Laposelemér' - Nem a neved kérdeztem, hanem hogy miért jöttél?), ennek fényében miért ne csinálnánk például világító esernyő2t? Este biztos, hogy jól jön, és talán az autós is kikerülni a vizet. Vagy nem. Ha meg kávéfüggő vagy, toldd meg az esernyő nyelét,3 hogy jó legyen neked, amikor a globalizáció ikonjából származó papírpoharas kávét szürcsölöd az égből áldásként hulló, még nem égetően savas eső alatt. Apropó, víz, ha a függönyöd fentről LED-ekkel (mi mással) megvilágítod, olyan lesz, mint a vízesés,4 kerül vagy 500 Ft-ba, táppal együtt. Persze elmegy USB-ről, ha mondjuk a régi notebookod mellészereled a falra,5 de ember legyen a talpán, aki ez utóbbit szépnek fogja találni, hacsak nem egy kicsit igényesebben csinálod.6

karkoto KIEGÉSZÍTŐ. A karkötők a nők fontos alkotóelemei, a csuklószorítókat az erősebb (?) nem is elviseli, hát miért ne kombináljuk a modern techikával? Lám, létezik már karkötő, ami usb kábelt rejt,7 ha valaki meg tudja mondani, hol lehet olyan cuccot venni, ami nagy divat volt a 90-es évek elején, értsd, amit oda kellett csapni a kezedre, és rátekeredett, na, akkor abból pont meg lehet csinálni. Állásbörzéken néha adnak ilyet, ha valaki tud, szerezzen. Sokat. Még technokratábbakfogjanak képet a netről, nagyítsák, nyomtassák és aggassák magukra, lőn, egyfajta pixel art, bár nekem ez túlságosan funkciómentes.

helmet KÉTKERÉK. A biciklissisak néha design, néha nem, néha pedig egyáltalán nem. Szerencsére semmi nem akadályoz meg benne, hogy bevond valamilyen anyaggal, mintával, dologgal, hogy minél jobban átüssön utánozhatatlan személyiséged. Ezt az ötletet követve - és a világ talán legszerencsétlenebb sisakját alapul véve - az NYC Helmet már gyártani is kezdett ilyet,8 de némi ráfordítással bárki megcsinálhatja.

Felhívás! Ha elkészítesz valamit az ötletek közül, fényképezd le, vedd fel, stb., és küldd el!


  1. http://www.yankodesign.com/2009/05/18/simply-a-bright-idea/

  2. http://www.yankodesign.com/2008/12/08/umbrella-lights-the-way/

  3. http://www.yankodesign.com/2010/05/14/coffee-loving-umbrella/

  4. http://www.yankodesign.com/2010/03/05/stuck-to-rivers-and-lakes/

  5. http://thereifixedit.com/2010/05/28/epic-kludge-photo-perfectly-good-obsolete-laptop/

  6. http://hacknmod.com/hack/build-diy-wall-mount-pc-old-laptop/

  7. http://www.yankodesign.com/2008/08/05/silky-snappy-snake/

  8. http://www.yankodesign.com/2009/08/26/nyc-helmet-im-giddy-with-excitement/