Ericsson T29s

Baromira elegem lett abból, hogy mindig, minden oldalon csak reklámok vannak, de valódi cuccok nem, hát gondoltam felteszek néhányat saját tapasztalatok alapján.
Tartalom
Értékelés

Ericsson T29s GSM telefon

4 pont; maximum: 5

Peter Molnar <>

image of Ericsson T29s GSM telefon
Ez a telefon megvan, és 2020-ban, az eredeti akksival, egy szó nélkül működik ám

Ez egy ősi bejegyzés; az oldalam 2002-es mentéséből vakartam elő. Egyre jobban elszomorít, hogy bárhova nézek, a 20 évvel ezelőtti internetből minden halott, de sajnos ehhez én is hozzájárultam. Miután ráleltem erre, és sikerült átformázom az eredeti Windows-1250 szövegkódolásból, és visszateszem az internetre így majd 20 évvel később, mert miért ne. Ha jól emlékszem, akkor Windows 2000-rem volt - ha esetleg használni akarod a letölthető programokat.

Mivel eddig összesen két telefonom volt, most a komolyabbról lesz egy kis szó. Technikai adatokat nem írok, azt megtalálhatjátok a Westel vagy a Sony-Ericsson honlapján. Azonban rögtön fűznék is pár dolgot a leírásokhoz:

  1. a telefonban nincs beépített modem, bárhol bármit is olvastál
  2. EMS fogadására nem minden telefonról képes (pl. Siemens A50esnél kép nem jön át)

Kódok

IMEI megnézése
*#06# - az IMEI egy azonosító, ami állítólag minden mobilnál más és más. Ha levesszük az akist, általában ott van egy kis cédula, rajta ezzel a számmal. Hogy a telefon lopott-e, könnyen ki lehet deríteni, csak le kell ellenőrizni, hogy a két szám egyezik-e. Ugyanis ha a telefont letiltják, attól még lehet használni, ha átírják az IMEI számát. Ez mellesleg MINDEN telefonnál működik.
Telefon kódok aktívak-e:
<**<
Szervíz menü
>*<<*<

Pár szó a telefonok szoftvereiről

FLASH: leginkább, mint a telefon operációs rendszerét lehet elképzelni. Magába foglalja a menüket, a szolgáltatásokat, a támogatott nyelveket, stb...Így lehet pl. hogy az Ericsson két telefonja, a T10 és a T18 szinte egy az egyben megegyezik fizikailag, csak a "lelkük", tehát a rendszerük más.

EEPROM: ez a szolgáltató és a felhasználó sajátbeállításait tartalmazó rész. Ide tartozik pl. a wap beállításoktól kezdve a csengőhangokon és a bejelentkező animációkon keresztül az IMEI számig minden.

Az Ericsson adatkábelekről

Az Ericsson újabb típusú csatlakozóinál (R320, T28, és felfele) alapvatően kétféle kábel van: az adat és a szervízkábel. Randa üzleti fogás, hogy mindkettőt "data kábel" néven árulják - ami igaz is, ám az átlag halandó csak igen keservesen jöhet rá, mi a különbség. Pedig egyszerű: mindössze három forrasztás. (az ötletért köszönet JFox-nak, http://www.freeweb.hu/hec):

Válaszolnék neked, de az e-mail címedrõm mindíg visszajön a levél. De a lényeget itt is le tudom írni. Az a kábel, amivel függetleníted a telcsit, az nem jó a MyAnimation-hoz. Én is sokat kínlódtam vele mire rájöttem ,hogy milyen kábel kell. A legegyszerûbb, ha veszel egy Ericsson DRS-11 kábelt. De ez nem túl pénztárcakímélõ megoldás. A másik megoldás, ha veszel a pl. a Corában egy Ericsson T28 adatkábelt 2500Ft (ennek árulják, de service kábel!!) és átalakítod. A megoldás a kovetkezõ: A telefonra csatlakozó végét a kábelnek óvatosan szét kell pattintani. ( []12345678[]9[]10|11[] ) Ez a telefon alja akar lenni.:-) Van itt egy átkötés 11-9 lábakon. Ezt meg kell szüntetni, és a 7 ,6 lábakon levõ vezetékeket át forrasztani az 5, 4 lábakra. Ennyi. Ja és csak saját felelõsségedre kísérletezz!!! Ha nem vagy otthon az elektronikában akkor inkább kérj meg valakit aki ért hozzá! Ha valakinek kell van rajz is a kábelrõl.

Az adatkábel: ezen keresztül lehet pl. sms-t küldeni, telefonkönyvet szerkeszteni a gépen, vagy épp modemnek használni a telefont. Az ára 6200 Ft- 11000 Ft. Az eredeti, az Ericsson RDS-11 kerül 11000 Ft-ba.

A szervízkábel: ezzel lehet mindenféle randaságot csinálni, pl. kioldani a SIM-zárat, lecserélni az IMEI-t, átírni a szoftvert...szóval mindent, ami illegális. Az ára 2500 - 5000 Ft...

Letöltések

SZERVÍZKÁBEL kell:

ADATKÁBEL kell:

Ericsson Mobile Office Suite

Ez egy Ericsson által kiadott program, amivel szinkronizálni lehet a címjegyzék és az sms-ek között a teleofn és pl. a Személyes Címjegyzék vagy az Outlook között. Kicsit bonyolult használni, de rá lehet jönni. Amit tudni kell róla:

  • csak Windows 9x alatt sikerült működtetnem.
  • A telepítéskor modemet kell felinstallálni, hogy lássa a telefont. A modemek listából ki kell választani egy "Standard modem 9600 bps" feliratút, így működni fog. Ennek ellenére a telefont nem lehet modemnak használni, sajnos.
  • Érdekes tulajdonsága, hogy a "ő" betűt nem ismer, illetve "ó" betű esetén a telefonban az "ó" és az azt megelőző betű el fog tűnni....

Csengőhangok

The Godfather v1
EA+CBA+CABAFGEpppppEA+CBA+CABAE#DD
The Godfather v2
CF#GGF#GFGF#C#DC
Kraftwerk - The Model v1
eAAa+cbaBpgEppAppp+cbaBpgE
Kraftwerk - The Model v2
+e+ca+c+e+c+e+f+e+ca+c+E+D+e+ca+c+e+c+e+f+e+ca+c+E+D
Mike Oldfield - Tubular Bells v1
eaebegae+ce+deb+cebeaebegae+ce+deb+c
Mike Oldfield - Tubular Bells v2
eaebegae+ce+deb+ceaebagae+ce+deb+cebeaebegae+ce+deb+ceaebegae+ce+deb+cebeaebega
Star Trek
CppfaG#dp#d+d+Cppppa#a+c+d#a+Cp#ApApafaG