Csináld magad! S02E02

BurkoltX craft, IKEA 2, circuit board art

A rovatom olyan, mint a szárított hal a polcomon: látszik, hogy egy ideje nem nyúltunk hozzá. Sebaj, olyan ez, mint a Doctor Who 2009-ben, egész évben 4 special episode, de legalább néha van.

És (de, csakazértis mondatot kezdek vele) mivel a tech témák nem mennek eléggé, gondoltam most lesz kivételesen AHHOZ kapcsolódó téma. Persze LD stílusban.

prague-sex-machines-museum BURKOLTX CRAFT. Ha már úgyis annyit emlegetem, hogy nem, most sem arra kell gondolni, hát itt egy blog, aminél arra kell gondolni1. Gyengébb idegzetű fetish és SM témakör iránt egyáltalán nem érdeklődő olvasóinknak nem ajánlott, de van itt például armbinder2 és hood3 how-to (az utóbbi 4 rész, ez az első, a többit szerintem meg lehet találni). Mást nem linkelek, nehogy levágja a biztosítékot. Ha meg Prágában jársz, ne hagyd ki a Sex Machines Museum4-ot, de a Torture Museummal ne egy napon legyen, mert úgy túl tanulságos. Amerikában van Erotic Heritage Museum5 is, bár ebben nem jártam, ám a tengerentúlon még diplomázni is lehet ebből a témából6.

ikea-rosszul-csinalod IKEA. AGAIN. Tudom, hogy volt már IKEA hackers7, de megunhatatlan; csodálatos kis apróságokra lehet lelni. Frissen összeköltözötteknek ajánlott eszköz8, hogy a nőnemű díszítőelemei ne legyenek fellelhetőek mindenhol a lakásban, hasonló azon célból9, hogy ne ugyanezen elemek ne karcoljanak mindent agyon. Ha meg egyszerű éjjeliszerkrény kell, gót beütéssel10 rendkívül occón: pár sarokvas a sarki fűszerestől, és nehány keretes tükör megoldja. Aki meg nem gót, az csináljon magának viráglámpát11. Fekete virágból talán mégis gót.

PCB-Table ÚJRACIRCUITBOARD. Az "újrapapír" és az "újraműanyag" nem ismeretlen, és még csak nem is új fogalmak, de hála az égnek többen rájöttek, hogy a régi számítástechnikai ( avagy DEC, Bull, Apricot és egyéb, tényleg régi) dolgokból lehet alkotni. Hogy mit? Mondjuk asztalt. Ilyet12. Meg széket, asztalt (másikat), és mindent, amit csak eszedbe jut13. ACD/DVD páros újrahasznosítására is van ötlet, például CD rack CD-ből14. Kicsit mint amikor csontlisztet kapnak az állatok, de attól még ötletes.


 1. http://fetishleathercrafter.blogspot.com/

 2. http://fetishleathercrafter.blogspot.com/2011/01/zippered-armbinder-in-patent-leather.html

 3. http://fetishleathercrafter.blogspot.com/2010/04/making-hood-step-by-step-part-1.html

 4. http://www.sexmachinesmuseum.com/index.html

 5. http://www.eroticheritagemuseumlasvegas.com/

 6. http://en.wikipedia.org/wiki/Institute_for_Advanced_Study_of_Human_Sexuality

 7. http://www.ikeahackers.net/

 8. http://www.ikeahackers.net/2009/08/super-simple-girly-hack.html

 9. http://www.ikeahackers.net/2010/05/jewelry-display-tray.html

 10. http://www.ikeahackers.net/malma-mirror-nightstand-storage-thingy.html

 11. http://www.ikeahackers.net/2011/05/flower-light.html

 12. http://www.unplggd.com/unplggd/inspiration/circuit-board-coffee-table-great-reuse-of-old-tech-122643

 13. http://hacknmod.com/hack/diy-furnature-from-recycled-circuit-boards/

 14. http://planetoverhaul.com/2009/03/cd-rack-from-old-cds/