LD50

Az LD50 egy alternatív közösségi oldal volt, amíg a készítői tökön nem lőtték magukat azzal, hogy bezárták. Egyelőre az egész oldal életben van, read-only múzeumként, de ki tudja, meddig, úgyhogy a cikkeket, amiket oda írtam, átmentettem ide is.

2011

Csináld magad! S02E02

BurkoltX craft, IKEA 2, circuit board art Tovább »

Csináld magad! S02E01

IKEA, újraPC, automatizált otthon. Tovább »

2010

Csináld magad! pt. 11

Beton-art, vegyivirág, mágnes a mindennapokban. Tovább »

Csináld magad! pt. 10

Szeméttel, olajjal, meg ez mindennel. Szegeccsel minden cipő szebb, a régi géped meg elfér az új batármonitor hátolján. Tovább »

Csináld magad! pt. 9

Monitorállvány, bakelit-dolgok, elektromos autó és/vagy bicikli. Tovább »

Csináld magad! pt. 8

Bio-fürdőszobaszőnyeg, lámpák, DIY projector. Tovább »

Csináld magad! pt. 7

Fényesernyő, fényes-ernyő, fény-esernyő, eh, mindegy. Meg pendrive és sisak. Tovább »

Csináld magad! pt. 6

HangulatLEDgyertya, casemodding, fényfestés. Tovább »

Csináld magad! pt. 5

DIY laptop állványok, DIY epic level home NAS, tölténydoboz-ghettoblaster. Tovább »

Csináld magad! pt. 4

DIY vakuszinkron, Arduino a csapból is, LED már megint. Tovább »

Csináld magad! pt. 3

LED így, LED úgy, LED amúgy. LEDjen neked jó. Tovább »

2009

Napi három: 2009.03.20

ATM trójai. Az egy dolog, ha trójai kerül egy PC-re. Szinte mindenki irtott már vírust, malware-t, spyware-t vagy valami hasonlót, tehát a jelenség egyáltalán nem egyedi dolog. Azonban egyes vírusírók türelmetlenek, és egy kicsit elébe mentek a... Tovább »

Napi három: 2009.02.29.

MIXXX. Voltak idők, amikor nem tudtunk ellenni olyan oldalak és programok nélkül, mint az astalavista1 - ekkor ugyanis még nem, vagy alig létezett open-source2 közösség, és mindent crackelni kellett. Mára annyian csatlakoztak hozzá, hogy szinte... Tovább »

Napi három: 2009.02.10.

ABANDONIA. A számítástechnika világban nehéz meglelni az igazi gyöngyszemeket, ráadásul könnyen feledésre merülhetnek, hisz olyan gyorsan változik minden. Azonban vannak játékok, amiket ha az ember megtalál, ugyanolyan gyermeki örömmel veti bele... Tovább »

Napi három: 2009.02.02

LAX PROJECT "The theme is basically 'fashion in abandoned places'"1. A fotósorozat az általam ismert egyik legtehetségesebb fiatal fényképész - illetve a használt utómunka mennyisége alapján fotóművész, ha szabad ilyen kifejezéssel élnem -,... Tovább »

Fény

Mindig is tudtuk, az őrültek köztünk járnak. Egyedül csak az nem mindegy, hogy ez az őrület ártalmas-e vagy sem. A Tesla Coil Gallery1 első ránézésre nem tesz jót. Figyelembe véve, hogy a Tesla szóról sokaknak nem a váltóáram "feltalálója"... Tovább »

Fotós bigyók

WEBCAM. Igen nagy az esély rá, hogy amikor először megláttad a webkamerát, úgy gondoltad, ez életed legfontosabb eszköze, és valószínűleg be is szereztél egy igen trágya felbontású, már akkor is gyér device-t. Ha ez nem így történt, örülj, mert nem... Tovább »

2008

Being ZÖLD

Belegondoltál, miért van az, hogy ha pl. a fényképezőben kimerül az elem, ugyanazzal az elemmel egy óra miért megy még egy évet? Ha te nem is, más belegondolt, ezért a következőt ötlötték ki: a kidobott, kimerültnek hitt elemeket az eddigi... Tovább »

WIFI

Gyenge a WiFi-d jele? Vegyél hozzá antennát! No igen, de az antenna drága dolog, jobb lenne készíteni. Antennát készíteni viszont nem olyan egyszerű, számításokat és nyersanyagot igényel. Kivéve, ha konzervdobozból készítjük, egész meglepő... Tovább »

Moduláris notebook

Az innováció jó dolog, főleg, ha tényleg hasznos dologgal áll elő. És lőn, moduláris notebook. Sajnos még csak terv. Már csak a 3D kijelző kell hozzá és teljes az élmény. Tovább »

Cuccok - elsősorban nőknek

Kellemetlen dolog, amikor a cipő sarka kitörik, legalábbis nekem minden nő ezt mondta, aki eddig tapasztalta. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha még a sarok kitörése előtt le lehetne azt venni. Ez a gondolat minden bizonnyal más fejében is megfordult, de... Tovább »

Csináld magad! pt. 2

Amikor a steampunk és annak környezete eszembe jut, nekem a képhez hozzá tartozik egy rendes, láncra fűzött óra, ami annak idején a tisztes uraknak volt. Hát ezt a képet cáfolja egy japán órakészítő mester, aki olyan órákat gyárt, mint a cyber... Tovább »

Csináld magad!

Mindenki szeretne otthonra saját lézershowt, a probléma, hogy sokba kerülne. Ezek után vajon mi kell ahhoz, hogy 5$-ból legyen lézershownk? Pár lézer-pointer, némi ragasztószalag, pár törött tükör, egy dobozka és egy lufi. Kéne készíteni párat a... Tovább »

Kütyük a jövőből: billentyűzet, gép, lézer

Mindig is vágytam olyan billentyűzetre, ami átlátszik, le lehet mosni, teljesen mindegy, mivel önti le az ember - és mégsem szilikon. Szép, elegáns, és futurisztikus. Remélem megvalósul - kár, hogy még csak terv. img ... Tovább »

Dubai; Xbox notebook; Knight Rider Rise Again

No. 1 img Dubai múzeumot tervez, enyhén futurisztikus designnal. Ha jól értelmezem Dubai terveit, az Aeon Fluxban elkövetett várostervezetet kívánják megvalósítani. Ha mást nem, remélem tiszta lesz. Via: Yanko Design No. 2 ... Tovább »

agyhullámsisak, kék samsung dínó, glowing clothes

No. 1 Future has begun. Mindenki, aki olvasott vagy látott valamit is, ami cyberpunkkal kapcsolatos, tudja, mi az az implant. Azt is tudja, hogy veszélyekkel jár.. Valószínűleg a hasonlóan gondolkozók találták ki a következőt: agyhullámokat feldolgozó... Tovább »

Analóg moduláris szinti - steampunk köntösben

Igen, ez tényleg egy analóg (tehát analóg generátor, analóg jellel, digitális átalakítás nékül) szintetizátor, analóg torzításokkal és billentyűvel, sárgaréz burkolattal. Tovább »

A jövő távirányítója: a kevesebb több

Túl sok gomb van a távirányítódon? Na ezen tuti nem. Tovább »

2007

Industrial PC-t mindenkinek!

Industrial: zene, gyárak, ipar, Csepel Művek, loft lakás - pedig a hi-tech, a nagyon drága fejlesztések és fantasztikus ötletek világa is ugyanez. PC: ilyenje mindenkinek van. Vagy ha nem, hát előbb-utóbb lesz. Képzeljük magunkat valamelyik sci-fibe;... Tovább »